Peynirinizi kendiniz yapın

Malzemeler

* 5 litre tam yağlı veya yarım yağlı süt
* 1/2 kg süzme veya normal yoğurt
* 2 yemek kaşığı tuz
* Peyniri koyup suyunu süzmek için hav bırakmayan kumaş torba (1 m boyunda)

Peynirin Yapılışı

Süt, kaynama sıcaklığına ulaşıncaya kadar ocakta ısıtılır.

Kaynamaya başladığında yoğurt eklenir . Yoğurt sütün içinde eriyinceye, kadar kısık ateşte 5-7 dakika karıştırılır. Süt yavaş yavaş pıhtılaşacaktır. Pıhtılaşma başladığında tuz ilave edilir. Isıtmaya ve karıştırmaya devam ederken, pıhtılaşma yavaş yavaş topaklanmaya dönecektir. Topaklanma işlemi de yaklaşık 5 dakika sürecektir.

Bu işlemin sonunda, sütün tamamı peynire dönüşecek ve peynir topakları ile su ayrışacaktır. Su ile peynirin tamamen ayrışmasına kadar devam edilecektir. Su hafif yeşilimsi bir renk alacaktır.

Bu aşamayı tamamlayınca tencere ocaktan indirilir. Suyu süzülüp peynir topakları torbaya sıkıca doldurulur. Torbanın ağzı bağlanıp tamamını kaplayacak biçimde, üzerine temiz bir ağırlık konularak 24 saat bekletilir.  24 saatin sonunda ev yapımı peyniriniz afiyetle yenilmeye hazırdır.

About mehmetarikan70

İyi bir baba, aile reisi, ekonomist, yazılımcı olmaya çalışan, ideal dünyanın ideal insanda olacağına inanan...
Bu yazı Sağlık içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s