Facebook’daki en popüler ikinci kent İstanbul

Geçtiğimiz hafta Türkiye’nin Facebook‘daki en aktif markalarını yayınlayan Socialbakers , 15 Mart tarihinde de Facebook’un en popüler şehirlerini sıraladı ve ülkemizin Facebook’taki popüleritesi bir kez daha ortaya çıktı.

Ülke tabanlı kullanıcı istatistiklerini raporlayan Socialbakers, bu kez biraz daha içeri girerek şehirlere göre Facebook kullanımını ölçtü.

Ülkelerin popüleritesine paralellik gösteren sıralamada, Facebook’un en kalabalık 2. ülkesi olan Endonezya’nın başkenti Jakarta ilk sırada. 17.4 milyon Facebook üyesi olan Jakarta’yı takip eden şehir ise Türkiye’den.

İstanbul, 9.6 milyon Facebook kullanıcısı ile listenin 2. sırasında yer alıyor. Mexico City 9.3 milyon kullanıcı ile İstanbul’u takip ediyor. Listenin 7. sırasında ise 6.5 milyon kullanıcı ile Ankara var. İlk 10′da ABD’den bir şehir bulunmaması ise biraz şaşırtıyor.

Türkiye’nin Facebook potansiyelini sadece biz değil, tüm yabancı yatırımcılar da merakla takip edecek ve Zynga gibi lokal adımlar atacaklar. İlgilenebilecek diğer şehirler için listenin tamamına Buradan ulaşabilirsiniz.

About mehmetarikan70

Rabbisine kul olmayı uman, iyi bir baba, aile reisi, ekonomist, yazılımcı ve çiftçi olmaya çalışan, ideal dünyanın ideal insanda olacağına inanan...
Bu yazı Teknoloji içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın